Γ' Χειρουργική Κλινική

line

Διευθυντής: Καθηγητής Ισαάκ Κεσίσογλου

Ιστορία

Η Γ΄ Χειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το 1986. Την Κλινική διηύθυναν από την ιδρυσή της οι Καθηγητές Α. Αηδονόπουλος, Α. Ζησιάδης, Ο. Γαμβρός, Σ. Παπαβραμίδης και Ι. Κανέλλος.

Η Γ' Χειρουργική Κλινική σήμερα

Από το 2016 Διευθυντής της Κλινικής είναι ο Καθηγητής Ισαάκ Ι. Κεσίσογλου. Η Κλινική στεγάζεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και αναπτύσσει 40 κλίνες με τα εξής τμήματα :

  • Γενικής Χειρουργικής
  • Χειρουργικής Στομάχου, Λεπτού και Παχέος Εντέρου
  • Χειρουργικής Ενδοκρινών αδένων
  • Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής
  • Χειρουργικής Ογκολογίας - Μαστού
  • Χειρουργικής Ήπατος - Παγκρέατος - Χοληφόρων
  • Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Η Κλινική αποτελεί κέντρο αναφοράς και καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης Γενικής Χειρουργικής παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Ετησίως διενεργούνται περίπου 1000 επεμβάσεις. Διαθέτει 6 αίθουσες χειρουργείων εβδομαδιαίως, αίθουσα διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους. Τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν 2 φορές την εβδομάδα.

Εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κλινικό έργο.

  1. Το εκπαιδευτικό έργο περιλαμβάνει την εκπαίδευση των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., των ειδικευομένων και των μετεκπαιδευομένων ιατρών. Η εκπαίδευση των φοιτητών, των ειδικευομένων και των μετεκπαιδευομένων ιατρών είναι θεωρητική και πρακτική και γίνεται από τα μέλη ΔΕΠ της Κλινικής. Η Κλινική διοργανώνει ετήσιο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθημάτων Γεν. Χειρουργικής.
  2. Το ερευνητικό έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση κλινικών, πειραματικών μελετών και πρωτότυπων διδακτορικών διατριβών.
  3. Το κλινικό έργο περιλαμβάνει την κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση, την διάγνωση και την θεραπεία των ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική.

Επιστημονικό προσωπικό

Αποτελείται από 5 πανεπιστημιακούς ιατρούς, 1 ιατρό ΕΣΥ, 5 επιστημονικούς συνεργάτες και 10 ειδικευόμενους.

Νοσηλευτικό έργο

Ασκείται από την Προισταμένη και 12 άρτια εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες, οι οποίες διαθέτουν ανθρώπινη ευαισθησία και υψηλό επαγγελματισμό.