Νέα- Ανακοινώσεις

line

Διαβάστε τις πιο πρόσφατες ειδήσεις που αφορούν το νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α.

17/05/2021
Εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-prometheus

Είμαστε στην ευχάριστή θέση να σας ενημερώσουμε ότι το ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ  πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση και λειτουργία εφαρμογής πληροφόρησης για τις
παρακάτω υπηρεσίες.

Link e-prometheus: https://suppliers.ahepahosp.gr

21/12/2022
Η πρώτη Επιλεκτική Εσωτερική Θεραπευτική Ακτινοβόληση (SIRT - Selective Internal Radiation Therapy) γνωστή και ως Ραδιοεμβολισμός, στη Βόρεια Ελλάδα , πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

Η πρώτη Επιλεκτική Εσωτερική Θεραπευτική Ακτινοβόληση (SIRT - Selective Internal Radiation Therapy) γνωστή και ως Ραδιοεμβολισμός, στη Βόρεια Ελλάδα , πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ( πρόκειται για μια τοπικά κατευθυνόμενη θεραπευτική μέθοδο για την αντιμετώπιση των ανεγχείρητων πρωτοπαθών ή μεταστατικών όγκων του ήπατος) !!

27/10/2022
ΒΡΑΒΕΙΑ Healthcare Business Awards 2022

Η BOUSSIAS και το Health Daily διοργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά τα Healthcare Business Awards με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων δράσεων σε όλο το φάσμα της Υγείας. 

14/09/2022
Πρόγραμμα STUDY ABROAD ΣΤΟ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

24 φοιτητές και 2 Καθηγήτριες Επιστημών Υγείας απο το University of Florida επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Study Abroad, με θέμα Health Innovation.

03/06/2022
Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του εργαστηρίου Βιοχημείας του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ

Το ανακαινισμένο εργαστήριο Βιοχημείας του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ είναι έτοιμο. Επί έναν ολόκληρο μήνα, με τη σκληρή δουλειά των τεχνολόγων και των γιατρών του Εργαστηρίου, την υπομονή και την κατανόηση όλου του προσωπικού των υπόλοιπων Εργαστηρίων και των Κλινικών του Νοσοκομείου μας, και την ευγενική χορηγεία των εταιρειών Roche Diagnostics (Hellas) SA και Menarini Diagnostics SA πραγματοποιήθηκε η «μεταμόρφωσή» του σε ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας αναλυτικό σύστημα COBAS 8000 και προαναλυτικό σύστημα P612 της εταιρείας Roche Diagnostics (Hellas) SA και άλλους υπερσύγχρονους αναλυτές των εταιρειών Menarini Diagnostics SA, Sysmex και Snibe είμαστε σε θέση με τους εξειδικευμένους τεχνολόγους και ιατρούς μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας αναλύσεις Κλινικής Βιοχημείας και να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρόληψη και τη διάγνωση νοσημάτων αλλά και στην έρευνα.

03/06/2022
comfort-in σύριγγα χωρίς βελόνα για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid-19

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ έχει στη διάθεση του   μία ιατροτεχνολογική συσκευή με την ονομασία comfort-in, μια  σύριγγα χωρίς βελόνα η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην Ιταλία, για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2021, στην πόλη Μεσίνα της Σικελίας χρησιμοποιήθηκε η συσκευή αυτή για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid-19. Πλέον η συγκεκριμένη συσκευή έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται και στην χώρα μας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ να κάνει την αρχή και να χρησιμοποιεί την συσκευή Comfort In για τον εμβολιασμό των παιδιών. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς η έλλειψη βελόνας αυξάνει την προσέλευση των παιδιών στο εμβολιαστικό κέντρο και διευκολύνει σε  μεγάλο βαθμό την συνεργασία τους με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

24/05/2022
Η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ συγχαίρει την Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Καθηγήτρια Α. Γαλλή και τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων , κ.κ. Παναγιώτα Μπαντά, Ευδοξία Τσέκρελη, Κωνσταντίνο Φρειδερίκο και Αθανάσιο Κυριακού

Η  Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ  συγχαίρει την Διευθύντρια της  Παιδιατρικής Κλινικής  Καθηγήτρια   Α. Γαλλή  και τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων ,  κ.κ. Παναγιώτα Μπαντά, Ευδοξία Τσέκρελη,  Κωνσταντίνο Φρειδερίκο και Αθανάσιο Κυριακού, που στεγάζονται σ αυτό για την  άψογη διοργάνωση  της εκδήλωσης  των εγκαινίων του Μουσειακού Εκθετηρίου παραδοσιακής φορεσιάς.

23/03/2022
Τρεις (3) Πράξεις οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ με κεντρικό στόχο την παροχή υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας και την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων και έκτακτων αναγκών (λόγω Covid 19) του πληθυσμού υλοποιεί τις ακόλουθες τρεις (3) Πράξεις οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2014-2020).

01/03/2022
Βράβευση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Το ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ βραβεύτηκε μεταξύ άλλων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ως αναγνώριση της προσφοράς του στη μάχη κατά του κορονοϊού. Το βραβείο ανήκει δικαιωματικά και στους 1850 εργαζόμενους του Νοσοκομείου μαζί με ένα τεράστιο “ευχαριστώ” για τη στήριξη που προσέφεραν ο καθένας από το σημείο που εργάζεται κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να ανταπεξέλθει στην πανδημία και στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας περιστατικών από την πόλη μας αλλά και όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

28/02/2022
Δράση από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου πραγματοποιήθηκε δράση από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος η Λάμψη σε συνεργασία με την 2η ΕΜΑΚ, στην Παιδοογκολογική Κλινική του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

04/06/2021
5/6/2021 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η φύση μας παρέχει τα τρόφιμα που τρώμε, τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, το κλίμα που καθιστά τον πλανήτη κατοικήσιμο ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής υγείας.

Εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτήν;

19/04/2021
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Ενημέρωση συγγενών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών νοσηλείας των ασθενών ( covid-19 ή μη).

04/02/2021
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σας γνωρίζει ότι σήμερα 04.02.2021 έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, η οποία λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Νοσοκομείου μας για το ζήλο και την ευσυνειδησία με την οποία ανταποκρίθηκε και συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας του Covid – 19. Ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του προσωπικού όλων των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου (Ιατρική, Νοσηλευτική, Τεχνική, Διοικητική, Οικονομική), η Διοίκηση χορηγεί δύο (2) ημέρες άδεια σε όλο το προσωπικό και μια (1) επιπλέον ημέρα στο προσωπικό της Β ΄ Νευρολογικής Κλινικής , που έτυχε το ‘’φλουρί’’. Ευχόμαστε υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας, με τη ελπίδα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, υγιείς.